جواب فکر کنید صفحه ۷۹ علوم هفتم رایگان
جواب فکر کنید صفحه ۷۹ علوم هفتم رایگان که در این پست برای کاربران دانشکده ها حل صفحه ی هفتاد و نه فصل نهم علوم هفتم منابع انرژی را با پاسخ را قرار داده ایم.
دوستان عزیز در این فصل ۹ منابع انرژی صفحه ۷۹ علوم کلاس هفتم ما جواب کل سوالات این صفحه را برای شما قرار داده ایم که میتوانید در این پست مشاهده کنید و غیر از جواب های درسی صفحه هفتاد و نه فکر کنید که صفحه به صفحه برای شما قرار داده ایم یک لینک در انتهای همین پست را قرار داده ایم که اگر روی لینک کلیک کنید میروید به صفحه بعد که جواب تمام سوالات فصل ۹ علوم هفتم در آنجا قرار داده ایم که غیر از این داخل همان پست یک گام به گام رایگان علوم هفتم هم گذاشتیم که میتوانید دانلود کنید بصورت رایگان
این پست جواب فکرکنیدصفحه ۷۹ علوم هفتم فقط بخاطر کاربران دانشکده ها بصورت رایگان قرار داده ایم که بتوانند جواب سوالات علوم هفتم خود را حل کنند اگر جواباتی جای مانده است شما میتوانید در کامنت سوال جواب ها را ارسال کنید تا بقیه دوستان و همکلاسیهای شما از مهارت و هوش زکاوت شما استفاده کنند.
لطفا توجه کنید که غیر از حل سوالات علوم هفتم صفحه ۷۹ فکر کنید که در این پست برای شما قرار داده ایم در انتهای همین پست یک لینک از جواب سوالات علوم هفتم فصل ۹ و تمام درسهای علوم پایه هفتم بطور کامل رو هم قرار داده ایم ، که میتونید روی آن لینک کلیک کنید و منتقل بشید به صفحه سوالات فصل نه و در این مورد لطفا برای خوشحال کردن ما نظرات خودتون رو واسمون ارسال کنید خوشحالی شما خوشحالی ما هست ، انشالله کمکم تمام درس ها را بصورت رایگان برای شما قرار خواهیم داد و سایت daneshkadeha.com را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید.
صفحه ۷۹ علوم هفتم
دانش آموزی، نظر خود را دربارۀ توربینهای بادی به شکل زیر بیان کرده است:
«در توربینهای بادی از انرژی خورشیدی به طور غیر مستقیم بهرهبرداری میشود؛ زیرا باد، انرژی خود را از انرژی خورشیدی که سطح زمین جذب میکند به دست میآورد».
آیا شما با این نظر موافقید؟ دلایل خود را با دیگر اعضای گروه به بحث بگذارید و نتیجه را به کلاس ارائه کنید.
بله – همیشه مقداری از تابش خورشید به انرژی باد تبدیل میشود. باد هوای متحرک است و در اثر گرم شدن سطوح ناهموار روی زمین در برابر نور خورشید به وجود میآید. از آنجا که سطوح زمین دارای انواع متنوعی از خشکی و آب میباشند. لذا انرژی خورشید را به صورت بسیار متفاوتی جذب میکنند. هوای گرم شده منبسط شده و به سمت بالا جابجا میشود و هوای خنک که سنگینتر است، جای هوای گرم را میگیرد و در نتیجه، باد به وجود میآید.
انرژی موجهای دریا
وزش باد در سطح آب دریا، سبب میشود تا انرژی جنبشی باد به شکل انرژی پتانسیل گرانشی در آب دریا ذخیره شود و پس از مدت کوتاهی به شکل انرژی جنبشی (موج) آن را پس دهد (شکل ۷). هرچه انرژی جنبشی باد بیشتر باشد، موجهای بزرگتر و پرانرژیتری به وجود میآید.
شکل ۷ – موجهای دریا توسط بادی که به سطح دریا برخورد میکند به وجود میآیند.
برای مهار انرژی ذخیره شده در موجهای دریا به توربینهای ویژهای نیاز داریم.
شکل زیر یکی از توربینهای تولید انرژی از طریق موجهای دریا را نشان میدهد که در سواحل کشور پرتغال به کار گرفته شده است.
این دستگاه دراز و مار مانند در واقع توربینی است که برای بهرهبرداری از انرژی موجهای دریا ساخته شده است.
آیا میدانید بزرگترین نیروگاه برق آبی به سد کارون ۳ مربوط است که شامل ۸ واحد ۲۸۵ مگاواتی (مجموعاً به ظرفیت ۲۲۸۰ مگاوات) برای تولید انرژی الکتریکی است.
این نیروگاه روی رودخانۀ کارون و در مسیر جادهٔ زیبای اصفهان – بروجن – ایذه – اهواز به دست مهندسان و کارگران ایرانی ساخته شده است. حجم کلی مخزن این سد حدود ۳ میلیارد متر مکعب و مساحت دریاچۀ آن ۴۸ کیلومتر مربع است.
انرژی برق آبی آب ذخیره شده در پشت یک سد بلند، انرژی پتانسیل گرانشی زیادی دارد. بهرهبرداری از این انرژی و تبدیل آن به انرژی الکتریکی، یکی از پاکترین روشهای تولید برق است که به آن انرژی برق آبی گفته میشود.
انرژی پتانسیل گرانشی آب پشت سد توسط توربینها و مبدلها به انرژی الکتریکی تبدیل میشود
انرژی پتانسیل گرانشی آب به انرژی جنبشی توربین تبدیل میشود؛ سپس انرژی جنبشی توربین در ژنراتور به انرژی الکتریکی یا همان برق تبدیل میشود.
انرژی زمین گرمایی انرژی گرمایی ذخیره شده در زیر سطح زمین را انرژی زمین گرمایی مینامند. این انرژی حاصل از گرمای سنگهای داغ اعماق زمین است که در نواحی آتشفشانی وجود دارند. از نشانههای وجود انرژی زمین گرمایی میتوان به چشمههای آب گرم و آبهای داغ در حال فوران (آب فشان) در برخی از نقاط کرۀ زمین اشاره کرد.
انرژی زمین گرمایی
انرژی زمین گرمایی افزون بر تولید انرژی الکتریکی، کاربردهای دیگری از قبیل گرمایش ساختمانها، فعّالیتهای صنعتی و ایجاد مراکز گردشگری برای بهرهمندی از خواص درمانی آبهای گرم درون زمین دارد.
با توجه به قرار گرفتن بخش نسبتاً بزرگی از ایران در یک کمربند آتشفشانی امکان بهرهبرداری از این انرژی در برخی از نواحی ایران وجود دارد.
مطالعه و اجرای نخستین نیروگاه زمین گرمایی ایران در استان اردبیل و در دامنۀ کوه سبلان به اواسط دهۀ هفتاد بر میگردد.
نیروگاه زمین گرمایی مشکینشهر که با توان تولیدی ۱۰۰ مگاوات نصب شده است.
آیا میدانید برای بهرهبرداری از انرژی زمین گرمایی معمولاً چاهی به عمق ۴ تا ۳ کیلومتر حفر میکنند؛ سپس آب با فشار زیاد به داخل چاه پمپ میشود و با ترکاندن سنگهای اطراف، حفرهای با مساحت زیاد به وجود میآید. برای دسترسی به این حفره، چاه دیگری ایجاد میشود. آب تزریق شده پس از رسیدن تا دمای ۲۰۰ درجۀ سانتیگراد یا کمی بیشتر، به شکل آب یا بخار داغ پر فشار از چاه دوم بالا میآید و پس از به کار انداختن توربین، دوباره از طریق چاه اول وارد حفره میشود و چرخۀ بستهای به وجود میآورد.
سوختهای زیستی اصطلاح سوختهای زیستی برای توصیف یک رشته محصولات به کار میرود که از طریق فتوسنتز به دست میآید.
هر سال از طریق فتوسنتز، معادل چندین برابر مصرف سالانۀ جهانی انرژی، انرژی خورشیدی در برگها، تنهها و شاخههای درختان و گیاهان ذخیره میشود؛ بنابراین در میان انواع منابع انرژی تجدید پذیر، سوختهای زیستی از جهت ذخیرۀ انرژی خورشیدی منحصر به فردند.
سوختهای زیستی میتوانند به شکلهای جامد، مایع و گاز مورد استفاده قرار گیرند. شکل جامد آن چوب یا زغال است که قدیمیترین شکل انرژی مورد استفادۀ بشر است. شکل مایع سوختهای زیستی را معمولاً از باقیمانده و تفالههای نیشکر به دست میآورند که از آن میتوان در خودروها برای حمل و نقل استفاده کرد.
هرگاه پسماند یا باقیماندۀ محصولات کشاورزی در شرایط بیهوازی (نبود هوا) قرار بگیرند، پس از مدتی گازهایی از آنها متصاعد میشود. از این گاز، که معمولاً آن را زیست گاز مینامند، میتوان برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی بهره گرفت.
سوختهای زیستی منبع انرژی مناسبی برای مناطق روستایی است