جواب فکر کنید صفحه ۸۹ علوم هفتم
جواب فکر کنید صفحه ۸۹ علوم هفتم فصل ۱۰ گرما و بهینه سازی مصرف انرژی حل سوالات درس تجربی صفحه هشتاد و نه دوره اول متوسطه هفتم کتاب درسی علوم تجربی پاسخ سوال درس دهم را برای کاربران پایه هفتمی در این پست رایگان قرار داده ایم.
کلاس هفتمی های عزیز در این فصل دهم گرما و بهینه سازی مصرف انرژی صفحه ۸۹ علوم کلاس هفتم ما جواب کل سوالات این صفحه را برای شما قرار داده ایم که میتوانید در این پست مشاهده کنید و غیر از جواب های درسی صفحه هشتاد و نه فکر کنید ها که صفحه به صفحه برای شما قرار داده ایم یک لینک در انتهای همین پست را قرار داده ایم که اگر روی لینک کلیک کنید میروید به صفحه بعد که جواب تمام سوالات درس دهم علوم هفتم در آنجا قرار داده ایم که غیر از این داخل همان پست یک گام به گام رایگان علوم هفتم هم گذاشتیم که میتوانید دانلود کنید بصورت رایگان.
دانش آموزان پایه هفتمی این پست جواب فکر کنید صفحه ۸۹ علوم هفتم فصل ۱۰ فقط بخاطر کاربران دانشکده ها بصورت رایگان قرار داده ایم که بتوانند جواب سوالات علوم هفتم خود را حل کنند اگر جواباتی جای مانده است شما میتوانید در کامنت سوال جواب ها را ارسال کنید تا به اسم شما این جواب سوالات قرار دهیم و بقیه دوستان و همکلاسیهای شما از مهارت و هوش زکاوت شما استفاده کنند.
لطفا توجه کنید که غیر از حل سوالات علوم هفتم ص ۸۹ که در این پست برای شما قرار داده ایم در انتهای همین پست یک لینک از جواب سوالات علوم هفتم فصل دهم و تمام درسهای علوم پایه هفتم بطور کامل رو هم قرار داده ایم ، که میتونید روی آن لینک کلیک کنید و منتقل بشید به صفحه سوالات فصل ۱۰ و در این مورد لطفا برای حمایت ما نظرات خودتون رو واسمون ارسال کنید خوشحالی شما خوشحالی ما هست ، انشالله کمکم تمام درس ها را بصورت رایگان برای شما قرار خواهیم داد و سایت daneshkadeha.com را برای دوستان خود به اشتراک بگذارید.
جواب سوالات فکر کنید صفحه هشتاد و نه علوم هفتم
اگر در ساحل، آتش روشن کنید، متوجه میشوید در طول روز، دود به طرف خشکی و در طول شب به طرف دریا کشیده میشود. علت را توضیح دهید.
در طول روز دمای خشکی بیشتر از دمای دریاست. پس هوای مجاور خشکی گرمتر و در نتیجه سبکتر از هوای مجاور دریاست. بنابراین هوای مجاور خشکی بالا رفته و هوای مجاور دریا جای آن را میگیرد. به این ترتیب هوا از سمت دریا به طرف خشکی حرکت میکند. برعکس، در طول شب، دمای هوای مجاور دریا گرمتر و سبکتر از دمای هوای مجاور خشکی است. بنابراین، هوای مجاور دریا بالا رفته، هوای خشکی جای آن را میگیرد و هوا از سمت خشکی به طرف دریا حرکت میکند.
جواب خود را بیازمایید صفحه ۸۹ علوم هفتم
شکل زیر نحوهٔ گرم شدن اتاق را به وسیلهٔ یک رادیاتور نشان میدهد. توضیح دهید چگونه قسمتهایی از اتاق که با رادیاتور فاصله دارند، گرم میشوند. ابتدا هوای مجاور رادیاتور توسط آن گرم شده، سبک میشود و به سمت بالا میرود و هوای سرد اطراف جای آن را میگیرد و این پدیده تکرار میشود. به این ترتیب، هوای قسمتهای دور از رادیاتور نیز گرم میشوند. در واقع گرما به روش همرفت مستقل میشود.
تابش: بیشتر انرژی گرمایی روی زمین از خورشید است. این انرژی سطح زمین را گرم میکند و انرژی مورد نیاز گیاهان، جانوران و… را تأمین میکند. آیا میدانید این انرژی چگونه به زمین میرسد؟ آیا این انرژی با فرایند رسانش به زمین میرسد؟ آیا ممکن است این انرژی به صورت همرفت به زمین رسیده باشد؟
همانطور که دیدیم برای انتقال گرما به روش همرفت و رسانش به محیط مادی نیاز است؛ ولی انرژی گرمایی خورشید از خلأ عبور میکند و به ما میرسد و ما را گرم میکند. این نوع انتقال انرژی، تابش گرمایی نامیده میشود.
جواب فعالیت صفحه ۸۹ علوم هفتم
با همکاری معلم یا والدین خود یک اتوی برقی را روشن، و مدتی صبر کنید تا سطح اتو کاملاً داغ شود. پشت دست خود را مطابق شکل در فاصلهٔ چند سانتیمتری زیر اتو قرار دهید. آیا گرمای اتو را در پشت دست خود احساس میکنید؟ آیا ممکن است گرما از طریق رسانش یا همرفت به پشت دست شما رسیده باشد؟ توضیح دهید.
خیر، زیرا رسانایی در جامدات و همرفتی در مایع و گاز اتفاق میافتد. در صورتی که بین دست ما و اتو فاصله بسیار اندکی وجود دارد. گرمای خورشید از طریق تابش از خلأ میگذرد و به ما میرسد. در تابش خورشید و اتو پرتوهای نامرئی وجود دارد. اتو مقدار زیادی موج نامرئی به نام فروسرخ تولید میکند. مثل گرمای سطح بدن ما و حیوانات که از نوع فروسرخ است.
همهٔ اجسام میتوانند انرژی خود را به صورت تابش منتشر کنند؛ اما اجسام گرمتر، مقدار بیشتری انرژی تابشی منتشر میکنند؛ مثلاً سطح خورشید که دمای بالایی دارد، انرژی تابشی زیادی گسیل میکند.
وقتی در یک روز آفتابی در حال پیاده روی هستید، پرتوهای خورشید به شما برخورد میکنند. قسمتی از پرتوها جذب بدن شما میشوند و شما را گرمتر میکنند و قسمتی از پرتوها بازتابش میکنند.
در یک آزمایش، بخاری برقی استوانهای بین دو ورقهٔ فلزی قرارداده شده است. سطحهایی از ورقهها که مقابل بخاری قرار دارند، یکی صیقلی و براق و دیگری سیاه و مات است. در طرف دیگر، ورقههای چوب پنبهای توسط موم یا پارافین چسبانده شده است.
وقتی بخاری برقی را روشن میکنیم، خواهیم دید که چوب پنبهٔ پشت سطح سیاه، زودتر میافتد.
جذب تابش گرمایی
با انجام این آزمایش و آزمایشهای مشابه میتوان نتیجه گرفت که:
اجسام تیره و ناهموار، انرژی تابشی بیشتری را جذب میکنند و سطوح صاف و براق مقدار کمتری از انرژی تابشی را جذب، و بیشتر آن را بازتابش میکنند.
عالی حرف نداشت