سطوح پیشگیری بیماری
دانلود پاورپوینت درباره یک جزوه در مورد سطوح پیشگیری بیماری که در 21 اسلاید تهیه شده است
برای دانلود این تحقیق باید خرید را انجام دهید تا بتوانید فایل کامل را دریافت کنید
ما بطور نمونه در این پست در سایت دانشکده ها قسمتی از متن را برای کاربران قرار خواهیم داد.
سطوح پیشگیری بیماری
اهداف آموزشی
- سطوح پیشگیری را نام ببرد.
- اقدامات قابل انجام در هر سطح را بیان کند.
- قادر به افتراق و تشخیص نوع پیشگیری در مثالهای بیان شده باشد.
سطوح پیشگیری
تعریف :جلوگیری از به وجود آمدن بیماری قبل از وقوع آن-کلیه اقداماتی که از آنها برای قطع و یا آهسته کردن سیر بیماری استفاده می شود.
باتوجه به مراحل گوناگون ايجاد بيماري، چهار سطح پيشگيري به شرح ذيل درنظر گرفته شده است :
- 1) پيشگيري نخستين، ابتدايي يا ريشه اي primordial))
- 2) پيشگيري نوع اول primary))
- 3) پيشگيري نوع دوم secondary))
- 4) پيشگيري نوع سوم (tertiary)
اگر چه پيشگيري نخستين و پيشگيري نوع اول بيشتر در سلامت و رفاه كل جامعه سهيمند ولي تمام سطوح پيشگيري مهم و مكمل يكديگرند .
مطلب پیشنهادیی بیماری های پوستی
پیشگیری نخستین
مفهومي جديد است كه بر پيشگيري از بيماري هاي مزمن توجه ويژه اي دارد.
پيشگيري مفهومي واقعي دارد، يعني پيشگيري مانع از ايجاد و گسترش عوامل خطر در كشور يا گروه هاي جمعيتي خواهد شد كه عوامل خطر هنوز در آنها بروز نكرده اند.
مثلا بسياري از مشكلات بهداشتي بزرگسالان (نظير چاقي و پر فشاري خون) دركودكي افراد ريشه دارد. زيرا در اين دوران است كه شيوة زندگي شخص شكل مي گيرد (مانند سيگار كشيدن، الگوي غذا خوردن، ورزش و فعاليت هاي بدني). در پيشگيري نخستين يا پيش از بروز عامل خطر، بيشتركوشش ها معطوف به كودكان است تا آنان را از يادگيري شيوه بد و مضرّ زندگي باز دارند.
مهمترين اقدام مداخله اي در اين مرحله، از راه آموزش شخصي و آموزشي همگاني است .
از نظر تاريخي، اين نوع پيشگيري تازه ترين مرحله شناخته شده است و علت شناسايي آن افزايش دانش اپيدميولوژي بيماري هاي قلب و عروق مي باشد
بيماري هاي قلب و عروقي تنها در جوامعي شايع است كه مصرف چربي هاي اشباع شده در رژيم غذايي بالاست. ژاپن و چين ) چربي هاي غذايي مصرفي پايين است، ميزان بروز بيماري هاي عروق كرونر قلب پايين است. سرطان ريه درنتيجه استعمال دخانيات در حال افزايش و سكته مغزي به علت فشار خون بالا شايع است.(
هدف در پيشگيري نخستين، جلوگيري از پيدايش و برقراري آن دسته از الگوهاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي زندگي است كه نقش آنها درافزايش خطر بيماري، شناخته شده است.
}در خيلي از كشور هاي در حال توسعه، ميرايي از بيماري هاي عفوني در حال كاهش و اميد به زندگي در حال افزايش است، اما بيماري هاي غير مسري نظير بيماري هاي قلبي ـ عروقي و سرطان ها روند صعودي يافته اند كه دلايل عمده آن افزايش طول عمر، افزايش و طولاني تر شدن مواجهه با عوامل خطرزا و تغيير الگوي زندگي است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.