استفاده از گیاهان دارویی در طراحی فضای سبز شهری
بررسی تاریخی میزان استفاده از گیاهان دارویی
شفابخشی با گیاهان دارویی به اندازه خود بشر قدیمی است. ارتباط انسان و جستجوی مواد مخدر در طبیعت مربوط به گذشته های دور است که شواهد فراوانی از منابع مختلف وجود دارد: اسناد مکتوب ، بناهای حفظ شده و حتی داروهای اصلی گیاهان. آگاهی از مصرف گیاهان دارویی نتیجه سالها مبارزات بر علیه بیماری ها است که به واسطه آن انسان آموخته است که داروهای خود را در پوست درختان ، بذرها ، بدن میوه ها و سایر قسمت های گیاهان دنبال کند. علم معاصر به فعالیت فعال خود اذعان کرده است ، و در داروسازی درمانی مدرن طیف وسیعی از داروهای با منشاء گیاهی را شامل شده است که توسط تمدنهای کهن شناخته شده و در هزاره ها مورد استفاده قرار می گرفته است.
استفاده از گیاهان دارویی در طراحی فضای سبز شهری
- درکشور ایران اقلیم های متفاوتی وجود دارد، بنابراین تنوع گیاهان دارویی آن نیز زیاداست. بکارگیری این گونه ها در فضای سبز تنوع گونه ها و اکوتیپ ها (از نظر رنگ، فرم،اندازه و سازگاری) را دو چندان می کند و ضریب اطمینان موفقیت طرح و انعطاف طراحی بیشتر می شود. وجود گیاهان دارویی در فضای سبز نشانه ای از توانایی اقلیمی و احوال فرهنگی منطقه است.
- با توجه به اینکه برای رسیدن به استانداردهای بین المللی فضای سبز سرانه، به فضای سبزی با چند برابر سطح موجود نیازمندیم، سطح فضای سبز لازم چندبرابر خواهد بود و با وارد کردن گیاهان دارویی در فهرست گیاهان مناسب برای فضای سبزجامعه گیاهان دارویی گسترش قابل توجهی پیدا می کند. با کشت گیاهان دارویی در فضای سبز بخشی از هزینه های ریالی قابل بازیافت است و با توجه به نزدیکی این مکان ها به مراکز صنعتی و تجاری هزینه حمل و نقل نیز کاهش می یابد.
- کاشت گیاهان دارویی در فضای سبز امکان آشنایی و افزایش آگاهی های اجتماعی، نسبت به گیاهان دارویی را فراهم میکند. اختصاص فضای سبز محیط های آموزشی به کشت گیاهان دارویی، زمینه برای تحقیق درجنبه های مختلف گیاهان دارویی را ممکن می سازد و سازگاری این گونه ها را معلوم میکند. برخی گیاهان دارویی دارای حدود تحمل نسبتاً خوبی به شوری،خشکی، قلیایی بودن خاک، تشعشع شدید خورشید، شرایط ماندابی، هرس شدید و … هستند.
مزایای استفاده از گیاهان دارویی در فضای سبز
- ۱-افزایش تنوع در فضای سبز:
در کشور ایران اقلیمهای متفاوتی وجوددارد بنابراین تنوع گیاهان دارویی آن نیز زیاد است. با توجه به سازگاری ها وتوانائی های گیاهان دارویی که مورد اشاره واقع شد، بکارگیری این گونه ها در فضای سبزتنوع گونه ها و اکوتیپ ها (از نظر رنگ، فرم، اندازه و سازگاری) را دوچندان می کند وضریب اطمینان موفقیت طرح و انعطاف طراحی بیشتر می شود. وجود گیاهان دارویی در فضای سبز نشانه ای از توانایی اقلیمی و احوال فرهنگی منطقه است، در حالیکه استفاده ازگونه های انگشت شمار و غیربومی در فضای سبز شکنندگی اکوسیستم های احداثی را بهمراه دارد
- ۲ -حفظ ژرم پلاسم گیاهان دارویی:
چنانچه یک جامعه گیاهی به خاطر نجات ازخطر انقراض مورد حمایت انسان قرار گیرد ناچار به زندگی در محدوده طراحی شده توسط انسان می شود. این محدوده ها شامل باغ های گیاه شناسی و فضای سبز و در بهترین حالات محیط های طبیعی قرق شده می شود. در این مجموعه ها، حفاظت انسان از گیاهان منجر به حذف پدیده های طبیعی مانند چرا، بیماری و آفت، سیل، آتش سوزی و خشکسالی، رقابت ومانند آن می شود. بنابراین طی نسل های متوالی ژن های مفید که عامل دوام موجود درمقابل این شرایط هستند از این نسل ها حذف می شود. در مورد گیاهان دارویی، این عمل بابرداشت گزینشی گیاهان دارویی سالم و قوی از طبیعت توسط انسان تشدید می گردد و درعوض فراوانی ژن های غیرمفید که در شرایط طبیعی مرتباً تحت گزینش طبیعی و حذف قرار میگیرند. به نحو چشمگیری افزایش می یابد.
این نمونه تحقیق در ۴۱ اسلاید پاورپوینت تهیه و تنظیم شده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.