تحقیق در مورد سمشناسي و مانيتورينگ دارودرماني
دانلود پاورپوینت سمشناسي و مانيتورينگ دارودرماني در 77 اسلاید زیبا تهیه و تنظیم شده است. برای دانلود این مقاله ما در این پست در سایت دانشکده ها قسمتی از متن این تحقیق را در قسمت پایین قرار خواهیم داد تا بتوانید قبل از دانلود پاورپوینت مرور کوتاهی را بر توضیحات داشته باشید.
پاورپوینت دانلود تحقیق در مورد سمشناسي و مانيتورينگ دارودرماني
آزمايش براي تشخيص وجود داروها درخون و ساير مايعات بدن تحولات وسيعي يافته است.
آزمايش براي وجود سوء استفادههاي دارويي و يا سموم در بيماران چه درحالت اورژانسي و چه غربالگري اجباري شده است.
اكثر داروها توسط تكنيكهاي ايمونولوژيكي مشابهي آزمايش ميشوند.
گاز كروماتوگرافي، اسپكتروسكوپي جرمي (GC-MS) شامل جداسازي تركيبات در فاز گازي و تشخيص براساس نسبت جرم به بار و الگوهاي فراگمانتاسيون آنها ميباشد. بعنوان استاندارد طلايي در تشخيص و اندازهگيري داروها در مايعات بدن بكار ميرود.
پایش سطح درمانی دارو TDM
پایش سطح درمانی دارو اندازه گیری پارامتری آزمایشگاهی است که تفسیر مناسب آن روش تجویز دارو را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد.استفاده از TDM در سالهای اخیر افزایش یافته است زیرا بررسی اثرات درمانی داروها تنها با آزمایش های بالینی یا دیگر آزمایش های پاراکلینیکی امکان پذیر نیست در مورد بسیاری از داروها غلظت سرمی بهتر از دوزاژ مصرف شده با اثرات دارو رابطه دارد.
در بدن بر سر دارو چه می آید؟
- مرحله ورود شامل جذب و توزیع است. مرحله حذف شامل متابولیسم و دفع ماده است هر کدام از این مراحل غلظت سرمی دارو را تحت تاثیر قرار می دهند
- دارو از طریق:
تزریق وریدی
خوراکی
اسپری
تزریق عضلانی
رکتال
وارد بدن می شود.
- دارو باید از خلال پوست یا غشاء مخاطی روده عبور کند تا به جریان خون برسد داروهایی که وریدی مصرف نشوند کاملا وارد جریان خون نمی شوند داروها قبل از رسیدن به محل اثر خود درکبد متابولیزه میشوند و مقداری توسط کبد برداشته می شود. داروها به طور یکنواخت در بدن توزیع نمی شوند
حلالیت در آب یا چربی
شدت خون رسانی اندامها و بافتها
نفوذپذیری غشأها
اتصال به پروتئین
تمایل به برخی ساختمانهای فیزیولوژیک
چه اندامهایی در حذف دارو از بدن دخالت دارند؟
اندامهایی که در خط اول قرار دارند عبارتند از کبد، کلیه ها، کیسه صفرا، روده ها، نقش دوم توسط ریه ها ، غدد بزاقی، پستانها، غدد اشکی و عرق ایفاء می شود. متابولیسم در کبد و به وسیله آنزیم ها صورت می گیرد. دفع واقعی دارو توسط کلیه ها صورت میگیرد و بعد از آن روده ها مهم هستند.
نیمه عمر حذف: مدت زمانی است که مقدار داروی حذف شده از بدن به 50% می رسد.
غلظت حالت تعادل: میزان ثابتی از کارایی است که در اثر ایجاد تعادل بین داروی وارد شده با داروی دفع شده در یک فاصله زمانی خاص بوجود می آید. برای بیشتر داروها حالت تعادل بعد از تقریبا 5 نیمه عمر دفعی به دست می آید. متوسط غلظت در حال تعادل بستگی به دوزاژ دارو و نیمه عمر دفعی آن دارو دارد. مقادیر حالت تعادل نقش مهمی در زمان خونگیری ایفا میکند.
بیمارانی که مصرف کننده طولانی مدت دارو هستند هنگام خونگیری باید در حالت تعادل باشند.
داروها در سرم به چه شکلی حضور دارند؟
داروها به صورت آزاد یا متصل به پروتئین های سرم یا بافتها یافت میشود.هر دارو درصد اتصال پروتئینی ویژه ای دارد و این درصد برای هر دارو خاص میباشد. جز آزاد دارو در تعادل با جز متصل آن است. آلبومین یکی از پروتئینهای سرم میباشد.اثر فارماکولوژیک دارو مربوط به جز آزاد آن میباشد. تغییر غلظت پروتئینها در دوران بارداری یا بیماری اثر شدیدی بر غلظت سرمی دارو دارد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.