پرورش مرغ محلی یکی از کسب‌وکارهایی کوچکی است که معمولاً به‌صورت خانگی در روستاها انجام می  شود و در جهت خودکفایی خانواده‌ها ازلحاظ تأمین گوشت و تخم‌مرغ و همین‌طور به‌عنوان شغل دوم و در صورت استمرار و توسعه، به‌عنوان شغل اولیه اقتصاد خانواده  های روستایی کمک می  کند.

طرح اقتصادی پرورش مرغ محلی در خانه

چرا باید مرغ بومی پرورش دهیم؟؟؟

پرورش مرغ محلی در خانه، ‌یکی از کسب‌وکارهایی است که با توجه به افزایش نرخ ارز در شرایط کنونی و به طبع افزایش روزانه قیمت  ها و ناکافی بودن درآمدها، می  تواند به‌عنوان شغل دوم و یا درصورتی‌که پشتکار زیاد داشته باشید، به‌عنوان شغل اول، در شهرهای خیلی کوچک و مخصوصاً در روستاها به اقتصاد خانواده و حتی کشور کمک کند.
پرورش مرغ محلی در خانه مثال عینی از کارکرد اثر پروانه  ای در اقتصاد است. روزی که چینی  ها تصمیم گرفتند اقتصادشان را رونق دهند؛ با شعار یک‌خانه، یک کارخانه شروع کنند. شعاری که با کمک اثر پروانه  ای، چین را به یک ابرقدرت اقتصادی تبدیل کرد. امروز ما نیز نیاز به یک کسب‌وکارهای خانگی داریم که بتواند با اثر پروانه  ای اقتصاد ایران را چون ققنوس دوباره متولد کند. اثر پروانه  ای؛ همان اثر تغییری کوچکی است که می  تواند منجر به تغییرات بزرگ شود. پرورش مرغ محلی در خانه‌یکی از این کسب‌وکارها خانگی است.

توجیه اقتصادی پرورش مرغ محلی یا بومی

اثر پروانه  ای آن بدین‌صورت عمل می  کند که وقتی در یک روستا مردم شروع به پرورش مرغ محلی در خانه می  کنند و بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار را برای پرورش انتخاب می  کنند. نیاز خود را از وابستگی به تخم‌مرغ صنعتی پرهزینه در درج اول قطع می‌کنند، تخم‌مرغ بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار، سطح مصرف امگا ۳ و پروتئین را در روستا بالا می  برد، گوشت مرغ وارد سفره مردم   شده، درنتیجه سوءتغذیه در روستا کم‌رنگ می‌شود. بعد از مدتی که جوجه درآوری اتفاق افتاد، مردم مازاد بر نیاز پیدا می  کنند؛ بنابراین شروع به فروش به کسانی که پرورش مرغ بومی در خانه انجام نمی-دهند، می  کنند؛ اما قضیه به اینجا ختم نمی‌شود؛ کسانی که پرورش مرغ محلی در خانه امتناع کرده بودند، آن‌ها نیز علاقه  مند شده مشغول می  شوند. بعد از مدتی که پرورش مرغ محلی در خانه، فراگیر شد، کل روستا می  شود؛ مثال عینی شعار هر خانه یک مرغداری.

مزایای پرورش مرغ محلی در خانه

طرح خوداشتغالی پرورش مرغ محلی در خانه امروزه با توجه به اینکه قسمت عمده نیاز کشور را به گوشت و تخم‌مرغ، پرورش مرغ گوشتی و پرورش مرغ تخم  گذار به‌صورت صنعتی تأمین می  کنند. برای عده  ای از خوانندگان جذاب نیست؛ اما با مرور مزایای پرورش مرغ بومی مخصوصاً در شرایط اقتصادی کنونی، توجیه اقتصادی و لزوم پرورش مرغ محلی در خانه در سطح وسیعی در کشور را روشن خواهد شد.

هزینه پرورش و تغذیه مرغ بومی تخمگذار

طی آموزش پرورش مرغ بومی، درباره سهم غذای طیور در هزینه  های پرورش طیور مطلع می  شوید که قسمت عمده هزینه پرورش، مربوط به تأمین خوراک است، با توجه به اینکه اجزای اصلی خوراک طیور؛ ذرت و کنجاله سویا و پودر چربی و پودر ماهی و… تابع قیمت جهانی بوده و در کشور ما عمدتاً وارداتی هستند و شدیداً به نرخ دلار در برابر ریال وابسته هستند، صرفه‌جویی در هزینه خوراک چه نقش مهمی در سوددهی خواهد داشت. همان‌طور که آگاهید؛ طیور صنعتی با تکیه‌بر اصلاح نژاد توانایی افزایش وزن و رشد در کوتاه-ترین زمان ممکن را به دست آورده  اند، اما همیشه رسم بر آن بوده که هر چیزی بهایی دارد، طیور در مقابل کسب این توانایی ویژه، توانایی جست  وجو غذا در آن  ها بسیار کم شده است؛ به‌طوری‌که برای یافتن غذا کاملاً به انسان  ها وابسته هستند. درحالی‌که یکی از مزایای پرورش مرغ بومی جست  وجوگر بودن آن  هاست، مرغان بومی با تکیه‌بر این توانایی، حداقل ۳۰ الی ۴۰ درصد غذای خود را با گشتن در محیط به دست می  آورند.

مقدار دان مصرفی مرغ تخمگذار بومی

با یک حساب سرانگشتی می‌توان به میزان کاهش هزینه تولید مرغان بومی نسبت به مرغ صنعتی پی برد. به‌طور مثال تصور کنید؛ شما ۱۰۰ عدد مرغ دارید به وزن متوسط ۱۷۰۰ گرم و هر مرغ روزانه ۱۰۰ تا ۱۱۰ گرم غذا مصرف می  کند و با توجه به‌روز بودن قیمت دان مرغ هر کیلو به‌طور متوسط ۲۰۰۰۰ ریال الی ۳۰۰۰۰ ریال است، اگر ۴۰ درصد این غذا از محیط تأمین شود؛ حداقل ۴ کیلوگرم روزانه شما صرفه  جویی کرده  اید. موضوع به همین جا ختم نمی  شود، یکی دیگر از مزایای پرورش مرغ بومی نسبت به طیور صنعتی این است؛ مرغان بومی با غذاهای دورریز و باقیمانده سفره و علف‌های هرز هم تغذیه می  شوند و در کنارغذاهایی که خود از محیط می  یابند می‌توانند قسمت عمده نیازهای خود را تأمین کنند، اما طیور صنعتی حتماً نیاز به آنتی‌بیوتیک و مکمل‌های ویتامینی و مواد معدنی و جیره کامل و بالانس دارند. متوجه کاهش هزینه تولید خود می  شوید؟

یکی دیگر از مزایای پرورش مرغ بومی مقاومت آن ها در مقابل عوامل محیطی و بیماری‌زا است، درصورتی‌که طیور صنعتی بسیار حساس بوده و سریع درگیر بیماری می  شوند. مرغ محلی قدرت تطابق‌پذیری بالایی با محیط دارد و در محیط  هایی با حداقل امکانات پرورش می  یابد، اما طیور صنعتی هتل ۵ ستاره را می  طلبند.

تولید محصولات پروتئینی ارگانیک

مهم‌ترین دلیل آموزش پرورش مرغ محلی در خانه؛ آموزش تولید محصول ارگانیک باکیفیت و خوش‌طعم در دنیایی است که سرطان و سکته قلبی متأسفانه مرز سن  ها را نادیده گرفته و دامن کودکان و جوانان را گرفته است. امروزه همه مردم دنیا اهمیت تغذیه سالم و استفاده از مواد غذایی ارگانیک را درک کرد  ه  اند؛ به‌طوری در بسیاری از کشورها به خاطر طعم مطبوع و ارگانیک بودن گوشت و تخم  مرغ مرغان محلی، حاضرند قیمت بالاتری برای این محصولات بپردازند؛ به  نحوی  که حتی در بعضی از کشورها تا دو برابر قیمت طیور و تخم‌مرغ صنعتی، برای گوشت و تخم‌مرغ مرغان محلی مبلغ پرداخت می  کنند. این مزیت بسیار مهم پررویش مرغان بومی سبب بازاریابی راحت    تر و رونق بیشتر بازار برای آ  ن  ها شده است.

بهترین نژاد مرغ بومی تخمگذار

احتمالاً طی دوره آموزش پرورش مرغ بومی، طولانی بودن دوره پرورش مرغ بومی که بازگشت سرمایه را نسبت به طیور صنعتی طولانی  تر می  کند شمارا دچار تردید کند، اما فراموش نکنید؛ هر چیزی بهایی دارد، تولید محصول باکیفیت، ارگانیک و کم‌هزینه، بهایش را بازمان طولانی  تر پرورش می  پردازد. با توجه به طولانی بودن دوره پرورش؛ سعی کنید؛ جوجه و یا نیمچه سالم و سرحال از بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار مانند نژاد مرندی را از مراکز معتبر تهیه کنید که تخم  مرغ باکیفیت و در تعداد مناسب تولید کنند، جوجه درآوری تخم  ها بالا باشد و ماندگاری بالایی میان جوجه  ها دیده شود تا سرمایه شمارا نه‌تنها حفظ، بلکه بیشتر کند.

  بازاریابی در پرورش مرغ بومی – پرورش مرغ گوشتی

وقتی روستاییان از بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار برای پرورش استفاده کردند، در کنار تولید تخم‌مرغ بالا، هزینه تولید پایین، افزایش تعداد مرغ    ها در پرورش مرغ محلی در خانه و جوجه  کشی را توجیه  پذیر می  کند. با توجه به کافی بودن یک خروس برای ۱۰ مرغ، مازاد خروس  ها با توجه به مزایای گوشت آن‌که در طب سنتی تأکید شده، در کنار تخم‌مرغ به فروش می  رسد. وقتی محصولات بیشتر و متنوع  تر شد، وقتی روستاییان باهم شروع به تولید کردند، باید مرزهای روستا را درنوردید و بازار فروش را گسترش داد؛ اینجاست که هنر تبلیغات و فنّاوری به کمک بازاریابی پرورش مرغ محلی در خانه آمده، مزایای پرورش مرغ بومی و محصولات آن را برای همه دنیا فریاد می  زند، بازار که رونق گرفت؛ ذخایر ژنتیکی بهترین نژاد مرغ بومی تخم  گذار در کنار خرید دستگاه  های جوجه  کشی بیشتر حفظ می  شود. فروش و صادر کردن جوجه  های حاصل از پرورش مرغ محلی در خانه به سایر روستاها شروع می  شود و این بهمن پرورش مرغ محلی در خانه گسترش می‌یابد. افراد برای آموزش پرورش مرغ بومی به روستاهای اطراف گسیل می‌شوند. مربیان آموزش پرورش مرغ بومی بابیان مزایای پرورش مرغ بومی سرمایه  گذاران بسیاری را در روستاهای مختلف وارد کار خواهند کرد. تنوع فکری که بیشتر شد، راه‌های بازاریابی جدید پیدا خواهد شد. این پرورش مرغ محلی در خانه عجب اثری دارد.

پرورش مرغ بومی در روستا – مرغ بومی و توریسم کشاورزی

جوانان خلاق در روستا که به پرورش مرغ محلی در خانه به‌عنوان کسب‌وکار سوده برای کل روستا نگاه می-کنند، اندیشه خود را پرواز داده، پا را فراتر از تبلیغ برای فروش محصولات از طریق شبکه‌های اجتماعی گذاشته، از جاذبه  های طبیعی دیگر روستا مانند خانه  های سنتی و طبیعت زیبا در کنار مرغان رنگا  رنگ بومی، آب‌وهوای پاک و عرضه محصولات باکیفیت و ارگانیک باقیمت مناسب استفاده کرده، سعی در جذب گردشگر می  کنند. به مردم می  گویند؛ ما در روستای خود در هر خانه یک مرغداری داریم، بهترین نژاد مرغ بومی تخم‌گذار را پرورش می  دهیم. ما طبق اصول آموزش پرورش مرغ بومی عمل می  کنیم تا سلامتی وزندگی را به شما هدیه دهیم، مطمئن باشید ما محصولات سالم و بهداشتی تحویل شما می  دهیم. مردم شهرهای بزرگ امروزه از دود و شلوغی بیزار و فراری  اند و چه چیزی مطلوب  تر از این‌که مهمان روستا و روستاییان مهمان  نواز باشند، غذاهای محلی و سالم بخورند. محصولات ارگانیک باقیمت ارزان خریداری کنند. همیشه کسانی در روستا هستند که دید اقتصادی و دل بزرگ دارند، می‌توانند خانه  های خود را در اختیار گردشگران بگذارند. قرار نیست همه دریا و کویر داشته باشند، قرار نیست همه قلعه و سازه  های چند صدساله داشته باشند؛ تا از صنعت گردشگری برای رونق محل زندگی‌شان استفاده کنند. توریسم کشاورزی تمام این محدودیت  ها را از بین برده است.

هزینه و سرمایه پرورش مرغ بومی در سال ۹۸

 در طی آموزش پرورش مرغ بومی، شما اصول پرورش را می  آموزید، با مزایای پرورش مرغ بومی آشنا می‌شوید، اما اینکه شروع کنید و موفق باشید، به این بستگی دارد که شما هم مثل بسیاری از افراد از بقیه تقلید نکنید و به موضوعات کوچک در کسب‌وکارهای کوچک با دیدی خلاقانه نگاه کنید؛ اگر این  گونه هستید؛ می‌تواند با سرمایه کمتر از ۱۰۰ هزارتویمان و از یک قفس فلزی کوچک و یا خانه کوچک چوبی و یا اتاقک کاه  گلی شروع کنید و به کسب‌وکارهای بزرگ برسید. رم یک‌شبه ساخته نشد. قرار نیست همه با سرمایه چند صدمیلیونی برای خودشان شروع به کار کنند. بسیاری از کارآفرینان؛ کاسب و کارشان را از زیرزمین خانه  شان شروع کرده-اند، اما باپشتکار و خلاقیت به نتایج بزرگ رسیده  اند. از اثر پروانه  ای غافل نشوید، همیشه اولین قدم سخت  ترین قدم است.

پرورش مرغ محلی (پرورش مرغ بومی) با درآمد عالی ، سرمایه کم و درآمد ماهیانه ۳ میلیون تومان

مرغ محلی به شکلی تکامل یافته است که به آنها اجازه می دهد با حداقل مدیریتی زنده بمانند و تولید مثل کنند.
با این حال ، مرغهای محلی در مقایسه با غذاهای عجیب و غریب خیلی سریع افزایش نمی یابند شاید دلیل این امر این باشد که بسیاری از کشاورزان از نگهداری مرغهای محلی سود چندانی نمی برند.

برخی از کشاورزان از بیماری هایی نظیر نیوکاسل که معمولاً آنها را به میزان زیادی می کشند ، دلسرد می شوند.

به عنوان مثال ، فلانی به دلیل تجربه منفی که در مورد آنها دارد ، از نگهداری مرغ متنفر است. او در کمتر از دو هفته تقریباً ۱۰۰ مرغ در اثر بیماری نیوکاسل از دست داد. از آن زمان ، او هرگز سعی نکرده تا در مرغداری سرمایه گذاری کند. مانند ایکس ، بسیاری از آنها تجربه های مشابهی داشته اند

در این قسمت قصد داریم یک کار خانگی را برایتان شرح دهیم که از درآمد خوبی برخوردار است. و کار زیاد سختی هم نیست.

پرورش مرغ محلی برخلاف طیور صنعتی از بازده اقتصادی زیادی برخوردار است. پرورش طیور صنعتی با نوسانات قیمت تخم مرغ و گوشت مرغ در بازار کنونی صرفه اقتصادی ندارد . و اکثر مرغداران چه در پرورش مرغ گوشتی و چه در پرورش مرغ تخمگذار صنعتی با ضرر های بسیاری روبرو شده اند. و در برخی از استانها بیش از ۵۰ درصد مرغداریها تعطیل شده اند.

روش تخم گذاری مرغ محلی

فروشندگان طیور باید لانه هایی برای مرغ تخم گذار باشند. لانه ها باید در یک اتاق تاریک کمی نزدیک یکدیگر باشند. مقداری مواد نرم مانند چمن خشک یا پوسته های قهوه را در قسمت زیر قرار دهید.

برای حمایت از لانه ها از شن ، خاک و یا سنگ های کوچک استفاده کنید تا هنگام ورود مرغ ها و ترک لانه ها تخم مرغ ها را از بین نبرند یا ریخته نشوند.

  1. از تخم مرغ آب پز استفاده کنید که هنگام ورود مرغ به لانه نتواند فاسد شود.
  2. تخم مرغ آب پز برای جلب تخم مرغ برای جلب جوجه است.
  3. تخم مرغ آب پز باید معادل تعداد لانه ها باشد.
  4. برای شناسایی آسان تخم مرغ های آب پز را به خوبی با یک نشانگر مشخص کنید و در هر یک از لانه ها تخم مرغ قرار دهید.
  5. تخم های بدون علامت را از هر لانه بردارید و به محض ترک مرغ ها لانه ها را در سینی ها یا جعبه ها قرار دهید.

مشخص کردن تاریخ تعیین زمان تخم گذاری مرغ بومی

با مشخص کردن تاریخ تعیین زمان تخم گذاری ، تخم ها را با مداد علامت گذاری کنید.

در هنگام علامت گذاری تخم مرغ نباید از مارک یا قلم استفاده کنید زیرا ممکن است جوهر در فضای هوایی نفوذ کرده و تخم مرغ را خراب کند.

تخم مرغ های برداشت شده را در یک فضای خشک و خنک نگه دارید و فضای هوای آن رو به بالا باشد.

وقتی همه مرغها شروع به نشستن روی تخم ها کردند تخم مرغ آب پز را برداشته و به هر مرغ ۱۵ عدد تخم تازه بدهید تا روی آن بنشینند.

این کار باید در تاریکی انجام شود زیرا مرغ ممکن است تخم مرغ ها را خراب کند اگر شما آنها را در روز گسترده بیاورید.

 

پرورش مرغ محلی یا پرورش مرغ بومی با سود فراوان و سرمایه کم

پرورش مرغ محلی نیاز به تجهیزات ندارد !!

هرچند اگر در پرورش مرغ محلی یا همان مرغ بومی از تجهیزات مدرن استفاده شود ،سود بیشتری نصیب پرورش دهنده می شود. اما با خلاقیت می توان تجهیزات پرورش شامل :آبخوری ، دان خوری ، لانه تخم گذاری و … را با وسایل ساده ساخت.

درواقع با هیچ تجهیزاتی می توان به پرورش مرغ محلی پرداخت.


مزایا مرغ بومی

– مرغ محلی در مقایسه با طیور صنعتی مقاوم تر است.
– پرورش مرغ محلی نسبت به مرغ صنعتی تلفات کمتری دارد.
– مرغ محلی نسبت به بیماریها و گرما و سرما مقاوت بیشتری دارد. و این امر باعث سود دهی بیشتر می شود.

هرچند تلفات در مرغداری ها اجتناب ناپذیر است اما در صورت رعایت بهداشت و واکسیناسیون می توان مرگ و میر مرغ ها را به حداقل رساند.


پرورش مرغ محلی در خانه

مرغ خانگی یا مرغ محلی را می توان در خانه نیز پرورش داد و با پس مانده غذا و سبزیجات تغذیه نمود.

• آیا که می توان مرغ محلی را در خانه پرورش داد؟

جواب: مرغ خانگی همانطور که از اسمش پیداست ، در خانه نگهداری می شود ولی به خاطر اینکه سروصدای زیادی دارند و ممکن است برای همسایه ها مزاحمت ایجاد کنند و همچنین در تعداد زیاد ممکن است بوی آن برای همسایه ها مزاحمت ایجاد کند.

البته با تمهیداتی می توان بوی مرغداری را بطور کامل از بین برد.


واحد پرورشی‌تان را در روستا دایر کنید

بهتر است واحد پرورشی خود را در یک منطقه روستایی دایر کنید.

صرف‌نظر از این‌که اجاره یا تهیه فضا در یک منطقه روستایی ارزان‌تر است، امکان دسترسی پرنده به خاک موردنیاز برای تغذیه نیز فراهم بوده و علاوه‌بر این می‌توانید از پسماند کشاورزی و باغداری روستاییان برای تغذیه پرندگان استفاده کنید.

هزینه تجهیز واحد پرورشی بین ۴,۵ تا ۶‌میلیون تومان

پس از دوره اول، سود خالص تقریبا صد درصد می‌شود


پرورش مرغ بومی (مرغ محلی یا مرغ خانگی یا مرغ رسمی) در ۷ گام

پس از بررسی این هفت گام ساده می توانید دید خوبی نسبت به راه اندازی پرورش مرغ بومی داشته باشید.

به طور خلاصه:
• میزان سرمایه را مشخص کنید.
• محل پرورش را فراهم کنید.
• تجهیزات لازم رو بخرید یا بسازید.
• سالن را ضدعفونی کنید.
• مرغ یا جوجه برای پرورش خریداری کنید.
• شروع به پرورش کنید. ( تغذیه ، بهداشت، واکسیناسیون و اعمال مدیریتی)
• بهترین مرحله یعنی بخش مالی و فروش محصولات ( برداشت محصول و مزد تلاش)


توجیه اقتصادی طرح پرورش مرغ محلی یا بومی

۱ – هدف گذاری و پیش بینی سرمایه مورد نیاز برای پرورش مرغ محلی

برای اینکه بتوانید با دید باز پرورش مرغ محلی را آغاز نمایید و بدون مشکل به ادامه فعالیت بپردازید و سود خوبی هم نصیب شما شود باید میزان سرمایه مورد نیاز را براورد کرده تا بدون مشکل به فعالیت ادامه بدهید. مقدار سرمایه موردنیاز بستگی به این دارد که شما با چه تعدادی شروع میکنید.


۲ – فراهم کردن محل پرورش مرغ بومی

به چه میزان فضا برای پرورش مرغ محلی نیاز دارید؟ شما میتوانید با توجه به تعداد مرغی که میخواهید پرورش دهید فضای خود را تعیین کنید. مثلا حیاط خانه، یا در باغ های روستا و.. خلاصه هرجای که بتوان مرغ نگهداشت.


۳ – تهیه وسایل و تجهیزات مربوط به پرورش (یا ساخت آنها با وسایل ساده )

یکی از تجهیزات پرورش مرغ محلی که نیاز دارید ، لانه های تخمگذاری است که مرغها بتوانند داخل آن تخمگذاری کنند.
از ساده ترین وسایل می توانید برای لانه تخمگذاری استفاده نمایید.

مثلا یکی از ساده ترین و ارزان ترین آنها ، سبد میوه است. دور تا دور سالن را می توانید سبد بچینید. مرغها تمایل خیلی زیادی دارند که داخل این سبدها تخم بگذارند . داخل آن را کمی پوشال یا کاه بریزید (دقت کنید تا پوشال درشت باشد و خاکه نداشته باشد. برای جلوگیری از گرد و غبار). برای آنکه مرغها سبدها را (لانه تخمگذاری) وارونه نکنند می توانید آنها را به هم ببندیدتا از چپه شدن آن جلوگیری شود.

یک راه دیگر این است که لانه های تخمگذاری را با چوب بسازید . یا حتی می توانید از کارتن استفاده نمایید. در هر صورت از کمترین امکانات می توانید برای پرورش محلی به بهترین شکل استفاده نمایید.

می توانید از هر چیزی یا هر ایده ای که دارید برای دانخوری استفاده کنید. بنابراین توانسته اید با کمترین هزینه دانخوری را آماده کنید.

آبخوری یکی از ضروری ترین وسایل در پرورش مرغ محلی است. یکی از کم هزینه ترین راههای ساخت آبخوری این است که یک دبه های را برش زده و شکل آبخوری طیور دربیاوریم . برای شروع پرورش مرغ بومی کم هزینه ترین روش است. یا هر چیزی که در دسترس دارید.


۴ – ضد عفونی کردن سالن و محل نگهداری مرغها و رعایت اصول بهداشت

اگر می خواهید با خیال راحت و بدون دغدغه مرغ محلی تان را پرورش بدهید باید در این مرحله وسواس زیادی به خرج دهید.

ضد عفونی سالن ها و محل نگهداری هزینه زیادی ندارد ولی دقت زیادی می خواهد.

حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت قبل از ورود مرغ یا جوجه به محل پرورش باید شروع به ضد عفونی سالن کنید و محیط را گند زدایی کنید و عوامل بیماریزا را به حداقل برسانید. محل پرورش مرغها هر چقدر تمیز تر باشد تلفات شما کمتر میشود.


۵ – خرید مرغ یا جوجه

اولا: توصیه اکید ما این است که تا می توانید مرغ و جوجه را از یک محل تهیه نمایید. به خاطر اینکه رفت و آمد در مکانهای مختلف آلودگیهای مختلفی را وارد محل پرورش شما می کند.

دوما: اینکه از جای مطمئن خریداری کنید و مطمئن شوید اصول بهداشت را رعایت می کند و واکسیناسیون را انجام داده است.

سوما: اینکه مرغ محلی اصلاح نژاد شده با تولید بالاتری بخرید تا سود بیشتری داشته باشید. هر ۵ درصد در افزایش تولید ، ۳۰۰ هزار تومان در ماه سود بیشتری برای شما خواهد داشت.

بنابر این توصیه ما بر این است که مرغ و جوجه را از جای معتبری خریداری کنید.


۶ – شروع پرورش مرغ محلی

پرورش مرغ محلی شامل غذا دادن به مرغها ، در دسترس قرار دادن آب کافی ، اعمال مدیریتی و جمع آوری تخم مرغ ، واکسیناسیون ، رعایت بهداشت و کارهای روزمره مرغداری است که بسیار ساده و راحت است.


۷ – فروش محصولات و بخش مالی ( درآمد و سود پرورش مرغ محلی یا بومی)

پس از آنکه مرغها به تولید رسیدند ، می توانید سود و حاصل زحمت خود را برداشت کنید . فروش محصول نقش کلیدی در سود شما را بازی می کند. استراتژی شما در فروش و اینکه شما تخم مرغ را چگونه بفروشید: آن را به دلال و عمده فروش ، بفروشید یا مستقیما به سوپرمارکتها توزیع کنید میتواند بین ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان در درآمد ماهیانه شما تاثیر بگذارد.

لینک کوتاه

1 دیدگاه در “پرورش مرغ محلی (پرورش مرغ بومی) با در آمد عالی کسب درآمد با سرمایه کم

  1. شهرام.دهقانی میگوید:

    با سلام.ممنون.از.راهنمایتان..اگر.دامپزشکی.ودولت.وام.وهمایت..کند.ما.شوق.علاقه.بیشتری.خاهیم.داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *