خطرات ناشی از حریق
یک نمونه فایل دانشجویی تحقیق در موردخطرات ناشی از حریق در ۴۸ اسلاید با فرمت پاورپوینت جمع آوری شده است ما بطور نمونه قسمتی از متن را در قسمت زیر برای کاربران قرار خواهیم داد.
در اثر سوختن مواد ، انرژی و مواد جدیدی تولید می شوند که بسیار متنوع هستند. فلوچارت جریان زیر این تنوع را نشان می دهد.
خطرات ناشی از حریق بررسی علل عمده مرگ در حریق ها
دود
- در کلیه حریق ها دود تولید می شود و با دود مقادیر مختلفی غبار، گرد، الیاف، بخور و بخارات و گازها توأم است.
- دود مخلوط بسیار درهمی است از تولیدات فرار احتراق ترکیبات آلی مرکب از ذرات بسیار ریز جامد یامایع که درون گازها متصاعد و از حریق معلقند.
- بعضی از ذرات کربن تا ۱ میکرون عرض دارند و برخی دیگر ممکن است تا کمتر از ۰۵/۰ میکرون برسند
حریق هایی که چوب و پارچه در بر دارند
- ازحریق هایی که چوب و پارچه در بر دارند دودی بر می خیزد با ذراتی مرکب از دوده
SOOT) ) بخارات معرق وترکیبات آلی قیری که نتیجه سوخت ناقص و تقطیر مخرب (Destructive Distillation ) مواد اصلی است. - گازهای متصاعده از چنین خطرات ناشی از حریق مخلوطی هستند ازمحصولات احتراق عادی ماننددی اکسید کربن و منو اکسید کربن توأم باهوای کشیده شده و به مصرف احتراق نرسیده .
خطرات دود
- ذرات دود که در جریان هوا قرار گرفته اند ممکن است به اندازه ای سرد شوند که بخارات آب، اسیدهای ارگانیک و آلدئیدهای تولیدی حریق روی آنها بچسبند و درصورت استنشاق عمیقاً دردستگاه تنفسی فرو رفته و شدیداً موجب تحریک آن شوند .
- این ترکیبات ضمناً چشمها را نیز شدیداً می آزارند . بنابراین بیماران دودزده ممکن است دچار عوارض مواد مختلفی قرارگرفته باشند از قبیل : هضم دود، تنفس دود، سوزشهای مجاری تنفس، استنشاق گازها وبخارات مسموم کننده، آب و نمک رفتگی بدن و از این قبیل که معالجه اش پزشکان متخصص و وسایل معاینه و معالجه خاص ایجاب می نماید.
- آب درونی مواد مورد حریق نیز دردود سازی موثر است. رطوبت از شدت احتراق می کاهد، لذا احتراق کامل صورت نمی گیرد. در نتیجه دود بیشتری تولید می شود. از طرف دیگر بخارات آب تبخیر شده دود راغلیظ تر کرده و ظاهر آن را تغییر می دهد، گرچه مضرات ترکیبات دیگر دود را ندارد.
- با تمام این احوال حتی مواد خشک با هوای کافی باز در تولید مقدار دود متفاوت می باشند.
- بعضی از انواع چوب یا مواد دیگر سلولزی، ممکن است به نسبت کمتری دود کنند و حال آنکه موادی مانند اسفنج مصنوعی PVC, Polystyrene , Foam rubber و نفت در شرایط برابر، دود بمراتب بیشتری دارند؛ ولی از ظاهر دود نمی توان به درجه ضرر و خطر بهداشتی و بدنی آن پی برد.
۲- تاریکی
- محدود ساختن دید توسط ذرات دود موجب مزاحمت شدید می شود. دود در یک ساختمان باعث سردرگم کردن اشغال کنندگان و وحشت می شود، بخصوص وقتی با ساختمان آشنایی نداشته باشند ( مانند مسافران تازه وارد در هتلها ).، مانع کار مأموران نجات و راه یافتن آنها به اماکن مورد نظر می گردد .
- چنانچه دود متراکم باشد مانع دید هر گونه علامت و راهنما شده و حتی کانون اصلی حریق را هم از نظر پنهان نگاه می دارد .
- لذا عملیات آتش نشانی نیز به اشکال بر می خورد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.