گزارش کار آموزی ساختمان بتنی
گزارش کار آموزی ساختمان بتنی رشته: مهندسی عمران مکان کارآ موزی:شرکت فنی و مهندسی گیلان مساح موضوع :ساختمان بتنی استاد راهنما: آقای مهندس ایرانیخواه
تهیه کننده: محمد جواد مرادی ترم تابستان 1387 »
گزارش کار آموزی ساختمان بتنی
مقدمه و تشکر:
گزارش کار آموزی ساختمان بتنی از انجا که بسیاری از مباحث در حیطه تئوری برای دانشجو بیان می گردد و هضم ان در کلاس های تئوری برای دانشجو تقریبا سخت و شاید هم ممکن نباشد لذا این دوره های کاراموزی می تواند تا حد بسیار زیادی دانشجو را در فهم و درک مسایل تئوری کمک نماید و همچنین باعث پیوند مسایل تئوری و اجرایی به خصوص در رشته ای صرفا اجرایی مثل مهندسی عمران گردد. همچنین این دوره کاراموزی دانشجو را با محیط کاری اینده و افراد و ایتم هایی که در اینده با ان برخورد دارد نیز اشنا می سازد نحوه برخورد با افراد مختلف از جمله کارگران و همکاران و پیمانکاران و… از مهمترین دستاوردهای این دوره می باشد. البته متاسفانه در طول این دوره با وضعیت نامناسب و نابهنجار ساخت و ساز در ایران نیز کاملا اشنا می شویم که شاید برگرفته از فرهنگ غلط بساز بفروشی و عدم کنترل مناسب از سوی دستگاههای نظارتی و ضعف های ایین نامه ای می باشد که امیدوارم روزی فرارسد که همه با خیالی اسوده و وجدانی راحت سر بر بالین در خانه ای سراسر ایمن بگذاریم واین امر میسر نمی شود مگر تک تک ما مهندسین عمران با اراده ای قوی دست در دست هم نهیم وسنگ بنای این امر مهم را
به یاری یکدیگر بنا نهیم تا به هویت از دست رفته خود در امر ساخت و ساز دست پیدا کنیم .
در پایان قصد دارم از جناب آقای مهندس ایرانیخواه که به عنوان استاد راهنما در هر لحظه به سوالات اینجانب با سعه صدر پاسخ می دادند کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم. همچنین از جناب آقای مهندس حقیقی که این بنده حقیر را به عنوان کارا موز پذیرفتند و اجازه شاگردی در محضر خود را دادند و در این مدت مسایل علمی و اجرایی بسیاری را به بنده آموختند کمال تشکر را دارم.
با تشکر
محمد جواد مرادی
فهرست
عنوان …………………………………………………………………………………………………………………. صفحه
آشنایی با مکان کارآ موزی………………………………………………………………………………… 6
عملیات کلی ساختمان بتنی …………………………………………………………………………………..6
مشاهده زمین و تهیه نقشه های معماری و اجرایی ……………………………………. 7
آزمایشات مکانیک خاک برای تعیین تیپ خاک و تایید کفایت خاک……….. 8
پی کنی و گود برداری……………………………………………………………………………………………9
شمع کوبی (pier )…………………………………………………………………………………………………11
انواع پی ……………………………………………………………………………………………………………………12
آرماتوربندی پی …………………………………………………………………………………………………..15
قالب بندی پی ………………………………………………………………………………………………………..17
بتن ریزی پی ………………………………………………………………………………………………………….17
آرماتوربندی ستون ها ……………………………………………………………………………………… 18
قالب بندی ستون ها …………………………………………………………………………………………… 19
بتن ریزی ستون ها …………………………………………………………………………………………….. 19
آرماتور بندی تیرها …………………………………………………………………………………………… 20
قالب بندی ستون ها ………………………………………………………………………………………….. 21
بتن ریزی تیرها …………………………………………………………………………………………………… 22
اجرای دیوار برشی ……………………………………………………………………………………………… 22
آرماتور بندی دیوارهای برشی ………………………………………………………………………. 23
قالب بندی دیوارهای برشی …………………………………………………………………………….. 24
اجرای راه پله ………………………………………………………………………………………………………… 24
انواع سقف ……………………………………………………………………………………………………………….25
نازک کاری و نما کاری…………………………………………………………………………………………32
نماکاری ……………………………………………………………………………………………………………………32
آشنایی کلی با مکان کارآ موزی :
مکان کارا موزی ساختمان های مسکونی120 واحده واقع در شهرستان کوچصفهان گیلان می باشد. پروژه مذکور از 6 بلوک تشکیل شده با اسکلت بتنی می باشد که 3 بلوک 6 طبقه و هر طبقه 4 واحدی و3 بلوک دیگر 4 طبقه هر طبقه 2 واحدی اجرا می شود. پی ساختمان گسترده میباشد. سیستم سازه ای ساختمان در هردو جهت قاب خمشی بدون دیوار برشی می باشد. سیستم سقف ساختمان تیرچه بلوک می باشد و پرکننده ها نیز یونولیت می باشند. تیرچه ها در داخل کارگاه ساخته می شوند .
ساختمان ها از 4 طرف نما دارند(سیمان کاری به همراه کنیتکس) و درز انقطاع در مورد انها کاملا اجرا شده است(3 بلوک 6 طبقه ای ).
عملیات کلی ساختمان بتنی به ترتیب مرحله اجرا
عبارتند از :
– مشاهده زمین و تهیه نقشه های معماری و اجرایی
– آزمایشات مکانیک خاک برای تعیین مقاومت خاک محل و تیپ بندی خاک – پی کنی و گود برداری و شمع کوبی در صورت لزوم
– اجرای پی ساختمان( شامل مراحل ارماتوربندی و قالب بندی و بتن ریزی) – اجرای ستون ها و تیرها ( شامل آرماتوربندی و قالب بندی و بتن ریزی و شمع بندی )
– اجرای دیوارهای برشی ( شامل مراحل ارماتور گذاری و قالب بندی و بتن ریزی )
– اجرای راه پله ( شامل ارماتور بندی و قالب بندی و بتن ریزی دال بتن )
– اجرای انواع سقف اعم از تیرچه بلوک ، دال یکطرفه و دوطرفه ، کامپوزیت و سقف کاذب ( شامل ارماتورگذاری و قالب بندی و بتن ریزی )
– نازک کاری اعم از گچ و خاک و گچ کاری و…
– نما کاری ساختمان
نکته : مراحل بالا خاص ساختمان بتنی می باشد و ترتیب مراحل اجرای ساختمان فولادی مانند بالاست و تنها در موارد تیر و ستون و اجرای پله متفاوت می باشد و ان هم نه از جنبه ترتیبی بلکه از لحاظ اجرا.
مشاهده زمین و تهیه نقشه های معماری و اجرایی :
اولین مرحله قبل از انجام هر کاری مشاهده موقعیت زمین از لحاظ ارتباط با ساختمان های مجاور و معابر و خیابان ها و متراژ زمین و تهیه کروکی های لازم می باشد.
با توجه به نوع منطقه و همچنین نظر مالک اسکلت سازه انتخاب شده و نقشه های معماری و سازه با توجه به نظر طراح و شرایط خاک محل تهیه می شود.
گزارش کار آموزی ساختمان بتنی
گزارش کار آموزی ساختمان بتنی شاید اساسی ترین مسائلی که بر روی انتخاب نوع اسکلت ( بتنی یا فولادی بودن ) تاثیرگذار می باشد سرمایه نقدی کارفرما و شرایط جوی منطقه می باشد. البته مسایل دیگری نیز در این امر موثرند که انها نیز به دو مورد بالا برمی گردند.
نکته: در تهیه نقشه ها بایستی به مساله درز انقطاع در سمت همسایه نیز توجه کرد.
آزمایشات مکانیک خاک برای تعیین تیپ خاک و تایید کفایت خاک
قبل از تهیه نقشه های سازه ای بایستی نوع خاک محل مشخص شود برای این منظور ابتدا نمونه هایی از خاک گرفته می شود و آزمایشات مکانیک خاک بر روی ان انجام می گیرد اگر مقاومت خاک در حد مطلوب بود که پی ساختمان را بر روی همان بستر خاک بنا می کنیم در غیر این صورت باید از لایه های پایین تر توسط گمانه زنی نمونه برداری کرد تا به خاک مطلوب برسیم .گزارش کار آموزی ساختمان بتنی
اگر بستر خاک مناسب چندان پایین نبود می توان با خاک برداری به سطح مورد نظر برسیم در غیر این صورت با ایجاد چاهک و شمع کوبی پی سطحی خود را مستحکم می کنیم .
از کارهای دیگری که در آزمایشگاه مکانیک خاک انجام می گیرد تعیین مقاومت فشاری نمونه های بتنی می باشد .گزارش کار آموزی ساختمان بتنی
از هر طرح اختلاط سه نمونه برداشته می شود یک نمونه 7 روزه یک نمونه 28 روزه و یک نمونه هم شاهد می باشد که برای مواقع ضروری در آزمایشگاه نگهداری می باشد.
گزارش کار آموزی ساختمان بتنی در ایین نامه بتن ایران ، ابا ، مقاومت فشاری با علامت fc نیوتن بر میلیمتر مربع بیان می شود که در واقع مقاومت مشخصه نمونه استواانه ای بتن به ارتفاع 30 و قطر قاعده 15 سانتی متر در سن 28 روزه است.
نکته: البته از روی نمونه 7 روزه نیز می توان طبق فرمول زیر مقاومت 28 روزه را تخمین زد.
fc(28)=fc(7) + 2.5√ fc(7)
پی کنی و گود برداری
گزارش کار آموزی ساختمان بتنی در این مرحله عملیات خاکی بسته به نوع خاک انجام می گیرد . ممکن است پی سطحی باشد در این صورت خاک برداری به صورت دستی توسط کارگر انجام می شود . در این روش ابتدا محل پی کنی توسط گچ ریزی مشخص می شود و سپس کارگران شروع به کندن زمین می کنند که معمولا تا عمق 1 متر انجام می گیرد. خاک کنده شده را معمولا در کنار محل می ریزند.
اما در مواقعی لازم است که خاک برداری وگودبرداری به منظور رسیدن به بستر مناسب خاک انجام گیرد در این مواقع خاک برداری با دست نه تنها ممکن نمی باشد بلکه به صرفه نیز نمی باشد و بایستی از ماشین الات مکانیکی استفاده شود. در این حالت کل زیربنای ساختمان خاک برداری می شود. در این نوع خاک برداری بایستی به تمام مسایل ایمنی در هنگام خاک برداری دقت نمود. از ایستادن افراد در بالای تل خاکی که در حال گود برداری است اکیدا خودداری شود زیرا هر ان احتمال فروریختن ان قسمت وجود دارد .گزارش کار آموزی ساختمان بتنی
مهار بندهای پشت دیوار بایستی کاملا محکم و استاندارد باشند.
در صورتی که پی همسایه منفرد است بایستی تمهیدات خاص در مورد خاک برداری توسط مهندس ناظر و یا طراح اندیشیده شود تا از نشست نا همسان پی جلوگیری شود.بهتر است قسمت های کنار دیوار همسایه با دست خاک برداری شود تا ضربه بیل مکانیکی یا لودر به دیوار همسایه ضربه وارد نکند. خاکهای کنده شده توسط کامیون به نقاط خارج از شهر منتقل می شوند.
شمع کوبی (pier )
در مواقعی بستر مناسب خاک در لایه های پایین تر وجود دارد در این مواقع خاک برداری و گود برداری چندان اقتصادی به نظر نمی رسد پس بایستی راه حل مناسب تری پیشنهاد شود این راه حل مناسب تر می تواند ایجاد چاهک و شمع کوبی باشد. برای شمع کوبی ابتدا چاهک هایی به قطر محاسبه شده (مثلا حدود 80 سانتی متر ) حفر می گردد سپس شبکه میل گرد بافته شده را در ان قرار می دهند و اقدام به بتن ریزی ان می کنند.گزارش کار آموزی ساختمان بتنی
دقت شود که بتن ریزی بایستی با وسایل مخصوص خود انجام شود تا از جدا شدگی مخلوط بتن جلوگیری شود.
انواع پی
الف- پی تک یا منفرد: معمولا برای ساختمان های زیر دو طبقه اجرا می شود. در این پی ها اتصال میان پی ها توسط شناژها انجام می گیرد .استفاده از این پی ها در سمت دیوار همسایه توصیه نمی شود زیرا به دلیل خروج از مرکزیت ایجاد شده این پی ها چندان مطلوب نمی باشند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.