پروژه تئوری رمزنگاری

پروژه تئوری رمزنگاری
پروژه تئوری رمزنگاری

10,150 تومان

خرید و دانلود آنی

خرید پروسه انلاین کتاب ، فایل پاورپوینت و طرح درس و مقاله های دیگر

پشتیبانی از دانلود های ناموفق

پشتیبانی از سروش + واتساپ + تلگرام

شماره پشتیبانی

09103705578

پروژه تئوری رمزنگاری در یک فایل ورد 330 صفحه تهیه و تنظیم شده است که مناسب برای دانشجویان عزیز و محترم برای دانلود این پایان نامه رمزنگاری باید مبالغی را برای سایت دانشکده ها پرداخت کنید تا فایل کامل را دریافت کنید در همان برگه خریدی که انجام می دهید بعد از خریدی که انجام میدهید فایل دانلود در همان صفحه برای شما نمایان میشود و شما میتوانید این پروژه تئوری رمزنگاری را دانلود کنید.

ما بطور نمونه قسمتی از متن این مقاله را در قسمت زیر برای شما قرار خواهیم داد که یک مرور کوتاهی از تهیه این مقاله تئوری رمزنگاری را داشته باشید.

پروژه تئوری رمزنگاری

رمزنگاری دانش تغییر دادن متن پیام به کمک یک کلید رمزنگاری و یک الگوریتم رمزنگاری است.

به صورتی که تنها شخصی که از کلید و الگوریتم مطلع است قادر به استخراج متن اصلی از متن رمزشده باشد و شخصی که از یکی یا هردوی آن‌ها اطلاعی ندارد، نتواند به محتوای پیام دسترسی پیدا کند.

رمزنگاری از طریق پنهان نگاه داشتن الگوریتم رمزنگاری منسوخ است.

در روشهای جدید رمزنگاری فرض بر آن است که همگان الگوریتم رمزنگاری را می‌دانند.

آنچه پنهان است فقط کلید است. رمزنگاری علمی است که به وسیله آن می‌توان اطلاعات را بصورتی امن منتقل کرد حتی اگر مسیر انتقال اطلاعات (کانالهای ارتباطی) ناامن باشد.

دریافت‌کننده اطلاعات آنها را از حالت رمز خارج می‌کند (decrypting) که به این عمل رمزگشائی گفته می‌شود .

توجه داشته باشید که رمزنگاری به تغییر ساده محتویات یک متن گفته می‌شود با کدگذاری (coding) تفاوت دارد.

در این صورت تنها هر کاراکتر با یک نماد تغییر می‌کند. کلمه Cryptography بر گرفته لغات یونانی‘kryptos’ به مفهوم ” محرمانه ” و  grapheinبه معنای نوشتن ” است.

قبل از هر چیز لازم است بین رمز و کد تفاوت قائل شویم.

رمز به مفهوم تبدیل کاراکتر به کاراکتر یا بیت به بیت ؛ بدون تغییر محتویات زبان شناختی آن است.

در مقابل ” کد ” تبدیلی است که کلمه‌ای را با یک کلمه یا نماد دیگر جایگزین می‌کند .

دانش رمزنگاری بر پایه مقدمات بسیاری از قبیل تئوری اطلاعات، نظریه اعداد و آمار بنا شده‌است.

امروزه در کشور ما نیز دوره دکترای رمزنگاری که از شاخه های رشته  ریاضی کاربردی میباشد برگزار میشود.

شروع و توسعه رمزنگاری 

پروژه تئوری رمزنگاری اولین بار سزار امپراتور رم باستان برای آنکه بتواند بدون اطلاع دشمن با ا ارتشش در سراسر دنیا در ارتباط باشد نوعی رمز را بکار گرفت. این رمز به این شکل بود که برای فرستادن یک پیام جای هر حرف را با سومین حرف بعد از آن در الفبا عوض می کردند، مثلا به جای ‘A’ حرف ‘D’ و به جای ‘X’ حرف ‘A’ را می گذاشتند.

بنابراین برای از کد خارج کردن پیام ها کافی بود دریافت کننده جای هر حرف را با سومین حرف بعد از آن در الفبا عوض کند. مثلا سعی کنید این پیغام سزاری را از رمز خارج کنید:

hqhpb dssurdfklqj
wkluwb ghdg
uhwuhdw wr iruhvw

در این کدگذاری ریاضی زمانی مطرح می شود که به هر حرف یک عدد نسبت دهیم. در این صورت فرایند کد کردن مثل اضافه کردن عدد 3 به عدد اولیه خواهد بود

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

تئوری رمزنگاری

مثلا برای به رمز درآوردن ‘A’ : داریم 0+3=3

برای اینکه در مورد حرف های نزدیک به پایان الفبا دچار مشکل نشویم بهتر است به جای جمع معمولی از جمع به پیمانه 26 استفاده کنیم، یعنی به جای هر عدد از باقیمانده تقسیم آن عدد بر 26 استفاده کنیم.

مثلا:

برای ‘X’ داریم: (به پیمانه 26) 23+3=26=0

 

برای ‘Y’ داریم: (به پیمانه 26) 24+3=27=1

 

برای ‘T’ داریم: (به پیمانه 26) 19+3=21=21

برای از رمز درآوردن هم می توانیم از تفریق به پیمانه 26 استفاده کنیم. واضح است که می توانیم به جای انتقال 3 تایی از هر انتقالی بین 1 و 25 استفاده کنیم، اما همانطور که احتمالا حدس زده اید شکستن این رمز خیلی ساده است یعنی یک جاسوس می تواند با امتحان کردن همه 25 انتقال ممکن به سرعت رمز را بشکند.

حالا به سراغ یک روش پیچیده تر می رویم. فرض کنید به ازای هر حرف الفبا یک علامت جایگزین کنیم، مثلا ‘*’ به جای ‘A’ و ‘+’ به جای ‘B’. مثل رمزی که ماری ملکه اسکاتلند برای مکاتباتش بر علیه الیزابت اول ملکه انگلیس بکار می گرفت .

تا مدت ها مردم فکر می کردند شکستن این رمز ناممکن است تا اینکه آمار ریاضی بوجود آمد .

نموداری که می بینید فراوانی حروف الفبا را در زبان انگلیسی نشان میدهد.

 دستگاه رمزنگاري توماس جفرسون

توماس جفرسون در دوران وزارت خود بين سال‌هاي 1790 تا 1793، به منظور حفظ محتواي پيغام‌ها دستگاهي را ابداع کرد که در واقع نوعي دستگاه رمزنگاري محسوب مي‌شود.

اين دستگاه از 26 صفحه دوار تشکيل شده که روي هر صفحه 26 کاراکتر از حروف الفباي انگليسي به‌طور تصادفي حک شده است (شکل2) هنگام استفاده از اين دستگاه، صفحات دوار به گونه خاصي مستقر مي‌شدند و ترتيب قرارگيري آن‌ها به‌عنوان کليد رمز در اختيار دريافت‌‌کننده پيغام قرار مي‌گرفت.

بدين ترتيب، وقتي پيغامي با 26 کاراکتر در يک سطر نوشته مي‌شد، 25 سطر باقي‌مانده متن‌هاي کدشده‌اي را در اختيار کاربر مي‌گذاشتند که وي مي‌توانست هر يک از آن‌ها را به‌عنوان پيغام رمز براي مخاطب خود ارسال کند.

شخص مخاطب پس از دريافت پيغام رمز، صفحات دوار را براساس کليد رمز مرتب مي‌کرد و سپس پيغام رمزشده را در يکي از سطرهاي دستگاه مي‌نوشت. با انجام اين کار، پيغام اصلي در يکي از 25 سطر باقي‌مانده به نمايش درمي‌آمد.

 
شکل2- دستگاه رمزنگاري جفرسون. روي هر يک از صفحات دوار اين دستگاه، 26 کاراکتر از حروف الفباي انگليسي به‌طور تصاوفي نوشته شده است.

 

HASH) )  هش چیست؟

هش (Hash, Hash Code, Digest, Message Digest هم نامیده می شود) را می توان به صورت اثر انگشت دیجیتالی یک داده در نظر گرفت. با این روش شما می توانید رشته ای اندازه-ثابت (fixed length) از یک داده به دست آورید که با روش های ریاضی به صورت “یک طرفه” رمزنگاری شده است. کشف رشته اصلی از رشته هش آن (عملیات معکوس) به صورت کارا تقریبا  غیر ممکن است.

 

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پروژه تئوری رمزنگاری”